Šunka (1) - Vepřová porážka
V pořadu
Jídlo s.r.o. obyvatelé Česka možná vůbec poprvé uvidí, co vlastně jíme.
Jinými slovy, jestliže v Pekle na talíři jsme zkoumali etikety na
obalech, teď
chceme na vlastní oči vidět, co v nich doopravdy je. Jak se potraviny
vyrábějí, co se do nich přidává a proč se to dělá. Chceme vidět, jak se
to dělá ve velkém, v těch největších závodech v zemi. Chceme vidět, jak a
proč se vyrábějí šmakulády. Chceme vidět,
jak se liší a o kolik je dražší výroba kvalitních produktů. A pro
srovnání se podíváme i k úplně malým výrobcům, kde se mazlí s každým
kouskem. Pořad
bude rozdělený na minisérie, ve kterých postupně projdeme ty
nejzákladnější potraviny, které v Česku lidé kupují. Masné výrobky,
mléčné výrobky, nápoje, pečivo,
ale máme připravené i překvapivé speciály z pozadí potravinářského
průmyslu. Začínáme čtyřdílnou minisérií o výrobě šunky. A protože
nechceme klouzat jen po povrchu, začínáme vepřovou porážkou. Ano,
v tomto dílu poteče krev.