Gurmánská žemlovka
15. května 2016312 816
Tradiční žemlovka s australskými jablky, ročníkovým calvadosem, americkými rozinkami macerovanými v karibském rumu, s bretaňským tvarohem a normandským máslem, s čerstvě nadojeným oslím mlékem, zdobená cukrovými vlasy. Suroviny na 4-6 porcí: 550 g francouzské briošky; 500 ml oslího mléka v bio kvalitě; 3 husí vejce; 150 g krystalového cukru; 2 lžíce normandského másla; 6 australských jablek odrůdy Granny Smith; 1 lžička skořice; 100 ml calvadosu Roger Groult 8 Ans d´Age; 80 g sultánek; 80 ml rumu Zacapa Centenario 23 yo; 1 vanilkový lusk; 250 g tvarohu; máslo na vymazání misky Na ozdobu: 200 g krupicového cukru; 200 ml vody; jedlé květy Potřebujete: vakuovací přístroj; vakuovací sáčky na sous-vide; gratinovací miska o velikosti 40 x 30 cm