Jednoduché pařížské řezy, které se rozplynou na jazyku
Připravit luxusní zákusek jako od mistra cukráře nikdy nebylo jednodušší! Tyto snadné a nadýchané pařízské řezy musíte zkusit - jistě se stanou stálicí vaší slavnostní tabule.
Suroviny
Korpus:
1,5 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
3/4 hrnku oleje
1 hrnek vody
4 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Krém:
3 šlehačky (používám de luxe, lépe se vyšlehají)
2 tyčinky ledových kaštanů
1/2 čokolády na vaření
Dále:
rum
marmeláda (pikantní)
Na posyp:
tyčinka Margot
Postup přípravy receptu
Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici.
Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech. Upečeme a necháme vychladnout.
Pařížskou šlehačku pak vyšleháme a natřeme na korpus, který jsme pokapali rumem a potřeli pikantní marmeládou.
Posypeme strouhanou tyčinkou Margot.