Rychleji už to nejde: Blesková polévka s vaječnou jíškou
22. května 2021100 579
Honem, honem, ať už je oběd na stole! Tato blesková polévka s vaječnou jíškou je hotová (skoro) hned, chutná skvěle, zahřeje i zasytí. Tak hurá na to!
Suroviny
25 g másla (Ramy)
3 lžíce dětské krupičky
1 vejce
2 l vývaru - drůbeží, hovězí nebo 2 l vody a bujón
mražená polévková zelenina nebo čerstvá - zhruba 150 - 200 g
Postup přípravy receptu
Rozpustíme tuk, přidáme dětskou krupičku a opražíme do světle nažloutlé barvy. Do opražené krupičky vyklepneme jedno vajíčko a za stálého míchaní necháme srazit do hodně tuhých kousků. Zalijeme vývarem, nebo vodou + bujón, přidáme trochu zeleniny a necháme chvíli povařit.
Dochutíme už podle svých zvyklostí, přidáme petrželku.