Úžasně šťavnatá grilovaná krkovička v marinádě
Krkovice je oblíbeným masem na grilování, protože je krásně prorostlá a zachovává si úžasnou šťavnatost. Dobrou marinádu ji můžete jen vylepšit!
Suroviny
1 kg vepřové krkovičky (plátky)
Marináda:
majoránka 1 lžíce
solamyl 1 lžíce
kmín 1 lžíce
1,5 lžíce pepře
1,5 lžíce kari
1,5 lžíce soli
0,5 lžíce červené papriky
10 ks stroužků česneku
2 ks vejce
worchesterová omáčka
kečup
olej
Postup přípravy receptu
Marináda: Všechny ingredience důkladně promícháme. Kečup a worchesterovou omáčku s olejem doplníme dle vlastní chuti a požadované hustoty marinády. Marinádu pak necháme 30 minut uležet v chladnu.
Plátky krkovičky potřeme marinádou a naskládáme do uzavíratelné nádoby. Necháme odležet - nejlépe přes noc, ale klidně i 2-3 dny.
Poté grilujeme buď venku na zahradním grilu, nebo i v troubě, která má gril - tak jako jsem to udělala já.