Olivové oleje se zásadně změnily. Měli byste vědět jak
18. ledna 2021171 329
Podle lékařů a vědců jde o zázračnou potravinu, která dokáže naše tělo ochránit před nádory, nemocemi srdce, cév a pomáhá například s hubnutím. Je plná antioxidantů a vitamínů. Olivový olej. Tým profesorky Jany Hajšlové a profesora Vladimíra Kocourka na Vysoké škole chemicko-technologické pro A DOST! otestoval celkem 24 druhů extra panenských olivových olejů. Extrapanenský olivový olej by měl být ten nejkvalitnější a pro naše zdraví nejprospěšnější. Zároveň ale patří k těm dražším. Šest druhů bylo z ekologického hospodářství. Tedy BIO. Ukážeme Vám, které oleje dopadly nejlépe a které nejhůře. A jak se za posledních několik let změnila jejich kvalita. Nikde jinde než v A DOST! to neuvidíte.