Recept na domácí kečup
20. září 201527 480
RECEPT NA DOMÁCÍ KEČUP Suroviny: Rajčata /2 kg/; Mletá skořice /1 špetka/; Černý pepř celý /10 ks/; Sůl /1 lžíce/; Voda /150 ml/; Bobkový list /2 ks/; Sladká paprika mletá /1 lžička/; Cukr /15 dkg/; Jablka /25 dkg/; Hřebíček /3 ks/; Ocet 8 % /150 ml/; Nové koření celé /5 ks/; Cibule /25 dkg/ Příprava: Rajčata omyjeme a přepůlíme; Jablka omyjeme, ale nezbavujeme slupky; Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme; Rajčata, jablka a cibuli vložíme do hrnce; Přidáme ocet, cukr a koření /nejlépe v plátěném obalu/; Vaříme do husta /cca 1 hodinu/. Občas mícháme; Vyndáme koření; Kečup rozmixujeme a propasírujeme přes husté síto; Horký kečup nalijeme do sklenic; Sterilujeme 20 - 25 minut při teplotě 85 °C /POZOR! SKLENICE SE NESMÍ POTÉ RYCHLE ZCHLADIT, MOHOU PRASKNOUT/; DOBROU CHUŤ! HONZA A TÝM A DOST!