Zdeněk Pohlreich: Je to tu úplně blbě. Kdo minulost nezažil, neměl by ji řešit. Už skoro nevařím
Mám rád slávu, říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich s úsměvem a nadhledem jemu vlastním. Vrátili jsme se k rozhovoru po delší době a hodně se toho změnilo. Když mluví o české gastronomické scéně, je daleko pozitivnější. I nová show Pohlreichův souboj restaurací je hezká. Možná až moc. Když hodnotí směřování Česka, nechybí mu naopak známá kritičnost a ostrost. Sílu svých slov si uvědomuje, chce se ale vyjadřovat tak, jak to cítí. Probrali jsme toho hodně, od oblíbených restaurací, pompéznosti některých českých podniků, až po rakovinu jeho ženy a to, jak tehdejší dobu prožíval a vlastně stále prožívá.
00:00 Kuchařský čas se naplnil
CELÝ ROZHOVOR DLOUHÝ 72 MIN. NAJDETE JEN NA HTTPS://HEROHERO.CO/CESTMIR
03:28 Trendy, experimentování a očekávání
07:45 Zbytečná pompéznost
09:53 Michelinské restaurace v Česku
11:50 Nejsilnější restaurační zážitek v životě
13:17 Cesty za inspirací
14:21 Ceny jídla v restauracích
18:10 Pomoc vlády
20:48 Síla slov
26:00 Přínos české gastronomii
27:40 Návrat na obrazovky