Jak si připravit kuře do krabičky? Krok za krokem
15. srpna 20247 228
Tohle aktuálně moje nejoblíbenější příprava kuřete do krabičky. Po uvaření ve větším množství předem ho zchladím, dám do pytlíku a zmrazím. Kousky si pak postupně odebírám a přidám k jídlům do krabičky (saláty, kuskus ap.). Základ je na začátku dobře opéct, aby bylo kuře na povrchu zlatohnědé. Potom propéct pod poklicí. Nechat odpařit šťávu a skoro ji nechat připéct na povrchu pánve – její chuť se tím neskutečně zesílí. Poté povolit v trošce vody a kousky kuřete ve šťávě obalit. Chutná takhle úplně stejně jako rožněné kuře. Pokud máte větší množství, tak hlídejte rozmístění na pánvi, ať se kuře nedusí. Ideál na vícekrát nebo na velké výkonné plotýnce.