Skvělá večeře pro přátele? Zkuste finger food z ryb
13. června 2024101 120
Pavel Berky si na večeři pozval milovnici koček a plus size modelku Natálii Debnárovou. Podívejte se na to, jak se připravuje finger food z ryb, ale i na to, jaký přístup k chovu koček má oblíbená modelka. Recept naleznete níže v popisku.
Pořad vznikl ve spolupráci se značkou Sheba.
---
**Rybí finger food podla Pavla Berkyho**
**Doba přípravy:** 60 minut
**Počet porcí:** 4
**SUROVINY**
Marinovaný losos:
* 400 g čerstvého lososa bez kůže
* 1 šalotka
* 10 g zázvoru
* 1 chilli paprička
* 1 limetka
* sojová omáčka
Ceviche ze pstruha:
* 400 g pstruha (filety bez kůže)
* 1 grep
* 1 citron
* 1 limetka
* 1 zralé mango
* čerstvý koriandr
* sůl
* pepř
Krokety z tresky:
* 300 g bílé tresky bez kůže
* 500 ml mléka
* 125 g másla
* 70 g hladké mouky
* olej na smažení
* 3 vejce
* 1 cibule
* panko strouhanka
* sůl
* pepř
**POSTUP**
Marinovaný losos:
* Lososa nakrájejte na malé kostky.
* Šalotku a zázvor oloupejte a nasekejte najemno.
* Do misky vyždímejte šťávu z limetky, přidejte asi 4 PL sojové omáčky a šalotku se zázvorem.
* Dobře vše promíchejte, přidejte kostičky lososa a nechte marinovat 5 minut.
Ceviche ze pstruha:
* V misce smíchejte šťávu z půlky grepu, jedné limetky a půlky citronu. Mango oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte ho do misky spolu s nasekanou chilli papričkou a vše lehce osolte.
* Filety nakrájejte na velmi tenké plátky a dejte do misky s citrusovou marinádou. Přihoďte nasekaný koriandr, promíchejte a nechte marinovat 10-15 minut
Krokety z tresky:
* Na olivovém oleji orestujte cibuli doměkka a dosklovita. Dejte ji do misky a odložte na později.
* V hrnci rozpustěte máslo, přidejte prosátou mouku a zamíchejte. Za stálého míchání připravte světlou jíšku.
* Postupně do jíšky přilévejte mléko aby vznikl krémový bešamel. Poté hrnec odstavte z ohně a nechte bešamel vychladnout.
* Tresku nakrájejte na malé kousky, smíchejte s vychladlým bešamelem a orestovanou cibulkou. Z této směsi připravte malé kuličky. Obalte je v rozšlehaných vejcích a poté ve strouhance.
* Krokety smažte v dobře rozpáleném oleji dozlatova.