Roman Paulus o odmítnutí MasterChefa, poctivé české kuchyni a problémech kuchařského řemesla
Muž, který pozvedl českou gastronomii na světovou úroveň. Jako první český šéfkuchař získal před 12 lety Michelinskou hvězdu. S precizností, vášní a neustálou touhou po inovacích je jedním z nejuznávanějších mistrů ve svém oboru u nás. Hostem talk show Face to Face René Kekelyho byl Roman Paulus.
00:00 Úvod
00:24 Začátky v rakouských restauracích a proč nezůstal
03:20 Znovuzrození české kuchyně a vaření podle norem
08:03 Překvapení a poznatky z kuchařského světa
10:14 Jak uspět s vlastní restaurací?
16:45 Slavný Alkron a proč se tam už nevracím
19:19 Od Michelinské hvězdy k kantýně v Olomouci
28:29 Žemlovka: Tradiční chuť, která není pro každé menu
31:31 Existuje jídlo, které by nesnědl?
31:47 Proč je více šéfkuchařů než šéfkuchařek?
34:49 Mají muži šéfkuchaři více fantazie než ženy?
37:09 Nemoci kuchařů: Alkoholismus a fyzická zátěž
42:11 Dá se talent poznat už v učení?
44:43 Pomohly Pohlreichovy pořady české gastronomii?
48:08 Proč Roman Paulus odmítl MasterChef?
50:06 Má kuchařina budoucnost jako řemeslo?
52:35 Jak skloubit kuchařinu a rodinný život?
54:20 Spolupráce s řetězcem: Recepty a edukace