Grilovaná paella z mořských plodů
9. srpna 201656 969
Na typickou španělskou pochoutku budete potřebovat:
2 polívkové lžíce rostlinného oleje; 250 g pancetty (italská slanina), nakrájené na centimetrové kusy; 1 velká cibule, nasekaná najemno; 3 česnekové stroužky, nasekané najemno; 1 lžíce rajského protlaku; 2 čajové lžičky papriky; 1 lžička uzené papriky; 1 hrnek suchého bílého vína; 3 hrnky krátkozrnné bílé rýže; košer sůl, čerstvě mletý pepř; 5 šálků vývaru z ryb nebo korýšů; 1 konzerva pečené červené papriky ze sklenice (nakládané); 12 slávek; ¼ kg lusků hrášku; ¼ kg bez kůže vykostěných filet/ platýz/ pražma/ jiná mořská ryba; ¼ kg krevet; nasekaná petrželka