Báječné tiramisu s léčivou houbou čaga
2. února 2023272
Suroviny:
3 lžičky Chaga prášku na přípravu chaga čaje z 300 ml vody
1 kelímek šlehačky 250 ml mascarpone
2-3 lžíce cukru moučka
1 balení cukrářských piškotů, lžička kakaa na posypání, čerstvé ovoce a máta
Postup:
- Uvaříme si si silnější čaga čaj (10 min. pomalého varu), dáme stranou a necháme vychladnout.
- Šlehačku vyšleháme, poté přidáme mascarpone a cukr. Ručně metlou propojíme v jeden krém.
- Cukrářské piškoty namáčíme do čaga čaje tak, aby nasákly tekutinu, ale stále držely pohromadě.
- Vrstvíme piškoty, krém, piškoty a končíme vrstvou krému.
- Na závěr posypeme kakaem, ozdobíme ovocem a snítkou čerstvé máty.
- Ideálně necháme odležet minimálně dvě hodiny v lednici.