Pečená krůta s karamelovou mrkví a slaninovými bramborami
Připravte si výborný recept od Marie Doležalové a Martina Škody na pečenou krůtu s karamelovou mrkví a slaninovými bramborami. Tento recept se skvěle hodí pro slavnostní příležitost a větší rodinné sešlosti. Chcete-li si odpočinout od tradičních vánočních jídel, s tímto receptem rozhodně neuděláte chybu.
Ingredience na přípravu krůty
Krůta 1 ks
Česnek 6 stroužků
Čerstvý tymián 1 velká snítka
Změklé máslo 220 g
Olej 2 lžíce
Citron 1 ks
Pomeranč 1 ks
Cibule 1 ks
Sůl 15 g na kilo
Bílý mletý pepř 1 lžička na kilo
Ingredience na brambory
Malé brambory ve slupce (grenaille) 1 kg
Anglická slanina 300 g
Větší cibule 4–5 ks
Sůl a čerstvě namletý pepř
Ingredience na mrkev:
Velké mrkve 5 ks
Přepuštěné máslo 3 lžíce
Cukr 1–2 lžíce
Šťáva z 1 menšího pomeranče
Sůl a čerstvě namletý bílý pepř