Dršťková polévka: Takhle se vařila v hospodě
26. ledna 202527 615
Rozpoutali jsme debatu na sociálních sítích. Je dršťková polévka český národní poklad, nebo gastronomický zločin? Někteří ji milují pro její výraznou chuť a hutnost, jiní ji považují za odpad. A ty? Patříš mezi milovníky tohoto tradičního pokrmu, nebo ho raději vynecháš? Poděl se s námi o svůj názor v komentářích.
Seznam ingrediencí:
Sádlo 2 velké lžíce
Cibule 700 g
Česnek (První fáze) 5 stroužků nahrubo
Sůl a pepř
Kmín 1 lžička
Bobkový list 2 ks
Nové koření 5 kuliček
Rajský protlak 70 g
Chilli 1 ks
Mletá paprika 3 lžíce
Hladká mouka 3 lžíce
Hovězí vývar 2 litry
Hovězí dršťky 1 kg
Česnek (Nakonec) Protlačené 3 stroužky
Majoránka 2 lžíce