Je tato hustá polévka špatný vtip z Ruska nebo Ukrajiny
Soljanka pochází z Ruska a Ukrajiny. Traduje se že vznikla v 17. století. Oblíbená je také v bývalém východním bloku Německa. Recept na Soljanku tam přivezli ruští vojáci a východním němcům zachutnala. Existuje mnoho způsobů jak si ji připravit. Z masa, ryb, použít můžete také houby. Co mají všechny verze polévky společné, jsou slané okurky. My jsme použili kvašáky a nálev nich. Do Soljanky si můžete také přidat kapary, olivy nebo zelí. Na první pohled se zdá kombinace všech ingrediencí vražedná, ale když polévku jednou vyzkoušíte, stane se oblíbenou součástí vašich jídelníčků! Navíc funguje jako výtečný vyprošťovák po bujarých oslavách.
Seznam ingrediencí:
Hovězí a vepřové maso
Nové koření, bobkový list
Pepř a sůl
Cibule, mrkev
Olej
Šunkový salám, párek
Kvašáky a nálev z nich
Rajský protlak, olivy, kopr, citron a zakysaná smetana