Pečená kachní stehna na fenyklu: Královská bašta, které není rovno
Pečená kachna, kdopak by si nedal ❤️ Pečenou kachnu můžete připravit na stovky způsobů. Tradiční příloha k pečené kachně je zelí na různé způsoby. Hostem dnešního dílu je Davídek, tvůrce značky Davídkovo koření. My si dnes společně s Davídkem připravíme pečená kachní stehna na fenyklu 👍 Jako přílohu jsme zvolili lahodné „zelí“ z červené řepy, jablka a červeného vína. Jako přílohu neodolatelné domácí kmínové knedlíky. Víte jak upéct netradiční kachnu se zelím z červené řepy? Teď už ano! Určitě vyzkoušejte 👍 Dobrou chuť Vám přeje Davídek a Brepta.
1 celá kachna nebo 4 kachní stehna
1 cibule
1 bulva čerstvého fenyklu
1 PL DRCENÉHO nebo CELÉHO FENYKLU sůl
Zelí z červené řepy:
1 pomeranč
1 kg červené řepy
4 vrchovaté PL cibule s výpekem z pečené kachny
1 dcl suchého červeného vína
2 PL švestkových povidel
1 oloupané a najemno nastrouhané jablko
1 ČL MLETÉHO nebo CELÉHO FENYKLU
Domácí kmínový knedlík:
10 starších rohlíků
2 žloutky sníh ze 2 bílků hrnek mléka
4 vrchovaté PL cibule s výpekem z pečené kachny
2 dcl hrubé mouky
1 PL DRCENÉHO nebo CELÉHO KMÍNU sůl