Sekaná podle nejlepšího českého kuchaře
13. února 202522 630
Vilém Vrabec (1901 - 1983) významný český kuchař a autor mnoha kuchařských knih, se proslavil svým důrazem na poctivou domácí kuchyni. Jeho recepty jsou dodnes oblíbené mezi milovníky tradičních jídel, a jedním z nich je i sekaná. Sekaná podle jeho postupu je dokonalým příkladem toho, jak může být česká kuchyně jednoduchá, a přitom nesmírně chutná.
Seznam ingrediencí:
Hovězí maso 350 g
Vepřové maso 250 g
Vejce 1 ks
Housky 2x
Mléko 125 ml
Slanina 150 g
Sůl, pepř, majoránka
Zelená petržel 1 hrst
Cibule 200 g
30 a 80 g sádla (30 na smažení cibule a 80 g na sekanou)
Voda 2 lžíce
Strouhanka
Vývar (Hovězí)