Vepřové maso v luxusní šípkové omáčce
26. října 20237 953
Je podzim a nastal čas vydatných omáček. Šípková omáčka mezi ně určitě patří. Pokud máte možnost použít šípkový protlak, super! Pokud ne, klidně použijte šípkovou marmeládu. Dávejte ale pozor na kvalitu a procentuální podíl šípků (Minimálně 40 procent). Místo vhodné zvěřiny jsem použil prošpikovanou vepřovou plec. Jako příloha se k omáčce výborně hodí špekový knedlík. Přeji vám dobrou chuť. Brepta.
Seznam ingrediencí které jsme použili:
Mrkev
Celer, petržel
Slanina
Vepřová plec
Sůl a pepř
Sádlo, cibule
Bobkový list, jalovec
Badyán, skořice
Nové koření, tymián
Citron
Červené víno
Šípkový džem nebo protlak
Máslo