Batátové pusinky s červenou řepou. Úžasná příloha, kterou budete chtít vyzkoušet
Batátové pusinky s červenou řepou jsou dobrou přílohou ke všem druhům mas.
Nejprve si oloupeme jednu větší batátu, nakrájíme na kousky a dáme vařit do měkka. Bude to trvat cca 20-30 minut. Ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem a tymiánem. Po uvaření zcedíme vodu a rozmačkáme nebo vyšleháme na kaši.
Než se nám uvaří batáty nastrouháme si na jemném struhadle jednu předvařenou červenou řepu, kterou necháme přes sítko vykapat a pak z ní ještě vymačkáme přebytečnou šťávu. Tu můžete klidně vypít.
K červené řepě přidáme čerstvý sýr, osolíme, opepříme. Doplníme o 2PL strouhaného parmazánu a vše promícháme.
Přidáme batátovou kaši, žloutky a úplně nakonec vyšlehaný sníh ze 2 bílků.
Takto připravenou směs nandáme do zdobícího sáčku a tvoříme malé pusinky na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 20-40 minut.
Ingredience:
1ks batáta
1ks předvařená červená řepa
100g čerstvý sýr (Lučina, Palouček)
2PL strouhaný parmazán
2ks vejce( z bílků sníh)
sůl, pepř
rozmarýn, tymián