Výborný batátový quiche s kuřecím masem. Slaný koláč, na kterém si pochutnáte
Slané koláče u nás doma hodně frčí, jsou oblíbené snad ve všech variantách, ale tento je pro nás nejlepší a zmizel během chviličky:-)
Nejprve si připravíme 2 batáty oloupané a nakrájené na tenčí kolečka. Ty poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na 10 minut péct do trouby na 180°C .Budou ještě nedopečené, ale změknou a půjde s nimi krásně vyložit koláčová forma. Až to budeme mít hotové ,zasypeme batáty strouhaným eidamem.
Pak si připravíme očištěné kapustičky. Rozřízneme každou na půl a z obou stran je opečeme na másle dozlatova.
Poté nakrájíme 4 menší cibule na klínky a na olivovém oleji ji restujeme dozlatova. Přidáme kuřecí maso, okořeníme solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem. Chvilku restujeme a na závěr přidáme houbičky Shimeji. Doporučujeme použít právě ty pro jejich skvělou kořeněnou chuť. Dají se koupit v Lidlu.
Nakonec do směsi přimícháme orestované kapustičky a celou směs nalijeme na batáty do formy.
Celý koláč postrouháme Nivou a zalijeme 1 rošlehaným vejcem se 150ml smetany.
Pečeme v troubě na 180°C cca 15-20 minut.
Pak ho zkuste nesníst celý naráz :-))))
Napište nám jak Vám chutnal:-)
Ingredience:
2ks batáty
100g strouhaný eidam
4ks cibule
500g růžičková kapusta
olivový olej
sůl, pepř, tymián, rozmarýn
50g máslo
150g kuřecí maso (prsní, stehenní)
Houby Shimeji
80g Niva
1ks vejce
150ml smetana 33%