Vynikající pizza, po které nepřiberete. Vyzkoušejte recept s nízkým obsahem sacharidů
Tak tuhle low-carb pizzu musíte ochutnat! Když jsme jí dělali, tak na mě manžel i dcera koukali trochu divně, ale po prvním kousnutí se strhla bitka.
Nejprve si předvaříme brokolici ve vroucí osolené vodě přibližně 5 minut.
V míse rozmícháme 250g mletého kuřecího masa, 1 vejce, sůl, strouhaný parmazán a 250g posekané předvařené brokolice a přidáme 2 polévkové lžíce lněné mouky. Těsto rozdělíme na 2 díly a na plech vyložený pečícím papírem uděláme dvě placky a dáme péct do trouby na 180°C cca 10-15 minut.
Mezitím si připravíme ingredience, které dáme na povrch. Je to samozřejmě na vás. Nejlepší pizza je vždy ta, kterou si sestaví každý sám podle své chuti.
My udělali dvě varianty. Jednu sýrovou a druhou s klasickým základem.
Na sýrovou jsme použili: mozzarellu, hermelín, nivu a parmazán.
Na klasiku: rajčatové sugo, slaninu, mozzarellu, brokolici, černé olivy a parmazán.
Nakonec dáme pizzu dopéct do trouby, zhruba na 10-15 minut. Obě byly moc dobré, příště určitě vyzkoušíme i jiné kombinace chutí.
Na těsto potřebujete 250g mletého kuřecí masa, 1 vejce, 250g vařené brokolice, 2 polévkové lžíce lněné mouky, sůl a parmazán.