Chcete omezit sacharidy? Zkuste tyhle luxusní zapečené zelofleky
Zelofleky jsou low carb variantou klasických šunkofleků. My jsme se opět nedrželi klasiky a i zelofleky jsme udělali po svém.
Nejprve očistíme zelí, zbavíme ho košťálu, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě zhruba 10-15 minut.
Mezitím si na olivovém oleji orestujeme červenou cibuli, papriku a cuketu. Nakonec přidáme anglickou slaninu a zalijeme smetanou. Ochutíme solí, pepřem a lžičkou grilovacího koření. Nakonec nastrouháme 50g Nivy.
Smícháme se zelím, přendáme do zapékací misky, zasypeme tvrdým strouhaným sýrem a parmazánem.
Zapečeme v troubě na 180°C přibližně 30 minut.
Ingredience: 1/2 menší hlávky zelí, 100 ml smetany, 50g Nivy, 1 ks červené cibule,
1 ks kapie, 1/2 menší cukety, 150g slaniny, parmazán, olivový olej, sůl, pepř
a grilovací koření.