Domácí cibulový chleba. Výborný a bez sacharidů
Recept na tento vynikající chlebík nás moc zaujal. Je velice rychlý a z výsledku jsme byli nadšeni! Chleba chutná naprosto úžasně a kdo ho ochutnal, nepoznal že je bez sacharidů a okamžitě škemral o recept.
Nejprve si na kokosovém oleji osmažíme 2 nakrájené cibule pěkně dozlatova. Nastrouháme si 200g tvrdého sýru (my použili 30% Eidam), přidáme 4 vejce, půl lžičky soli, lžičku mletého kmínu, 2 lžíce semínek (slunečnice, tykev, len, sezam, chia), 1 lžičku prášku do pečiva bez fosfátů, 3 polévkové lžíce psylia, 2 polévkové lžíce mandlové mouky. Přidáme smaženou cibulku a 2 polévkové lžíce nahrubo semletých semínek dle vaší volby. Z hotové směsi uděláme rukama bochánek nebo dva, navrchu nařežeme a můžeme posypat třeba parmezánem nebo semínky. Pečeme v troubě na 200°C 15 minut, poté zmírníme na 150°C a dopečeme cca 30 min. Doufám že si pochutnáte jako my v Low Carb.