Francouzský makový toast. Rychlá a zdravá snídaně, kterou si zamilujete
Na dovolené ve Francii jsme oblíbili jejich tradiční francouzské toasty.
Dělají se z pečiva, namočeného do vajec se smetanou a skořicí, poté se smaží na másle.
Pro jeho Low Carb verzi jsme si připravili rychlý toast v mikrovlnné troubě.
V misce si rozšleháme 1 vejce s 1PL smetany,1ČL sladidla,1ČL rozpuštěného kokosového oleje.
Postupně přidáme mandlovou a makovou mouku. Nakonec přisypeme 1ČL kypřícího prášku s vinným kamenem a vše promícháme.
Toast pečeme v mikrovlnné troubě 3 minuty.
Po vychladnutí jej nakrájíme na trojúhelníky, obalíme ve směsi vajec,smetany, skořice a opečeme na másle.
Pravý toast se obalujje v cukru, my jsme k němu vyzkoušeli vinné šodó.
Jeho příprava je jednoduchá. V kastrůlku smícháme 1dc lbílého suchého vína, 1 žloutek a 50g sladidla.
Pak směs vaříme ve vodní lazni za stálého mícháni do husté pěny. Ihned podáváme.
Ingredience:
Na toast:
1ks vejce
1PL smetana
1ČL sladidlo
1ČL kokosový olej
2PL mandlová mouka
1PL maková mouka
1ČL kypřící prášek s vinným kamenem
na obalení:
2ks vejce
smetana
mletá skořice
Na šodó:
1dcl bílé suché víno
50g sladidlo
1ks žloutek