Lahodné dalamánky plněné semínky a zapečené s parmskou šunkou a nivou
Dalším z řady Low Carb receptů na pečivo jsou mandlovo-mrkvové dalamánky s parmskou šunkou a Nivou.
Chutnají dobře i jen tak samotné a skvěle se hodí třeba i na cesty a výlety.
Smícháme v míse 1 sáček strouhané mozzarelly bez nálevu, chia mouku, slunečnicové a tykvové semínko, mandlovou mouku, mleté lněné semínko, mletý kmín, sušený česnek. Všechny tyto ingredience promícháme a nakonec přidáme strouhanou mrkev, vejce, kypřící prášek a sůl. Rukama vytvarujeme dalamánky na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec posypeme Na nudličky nakrájenou parmskou šunkou a strouhanou nivou.
Dáme péct do trouby na 170°C cca 20-30 minut. Poté housky vyndáme a posypeme krájenou parmskou šunkou a strouhanou Nivou. Dopečeme ještě na 150°C cca 10-15 minut.
Potřebujete: 1 sáček strouhané mozzarelly bez nálevu, 3 lžíce chia mouky, 2 lžíce slunečnicového semínka, 1lžíce tykvového semínka, 8 lžic mandlové mouky, 4 lžíce drceného lněného semínka, 1 lžičku mletého kmínu, 1 lžičku sušeného česneku, 1 strouhanou mrkev, 4 vejce, 15g kypřícího prášku s vinným kamenem, sůl, parmskou šunku a nivu na posypání.