Máte rádi červenou řepu? Zkuste ji zapéct s kuřecím masem a sýrem
Jelikož je zdravá a navíc pokud se dobře upraví, tak i skvěle chutná, zařadili jsme ji do dalšího receptu. Nejprve si připravíme mleté kuřecí maso.
Přibližně 250g mletého kuřecího ochutíme vajíčkem, solí, pepřem a bylinkami dle vlastního výběru. Nakonec ještě přimícháme hrst sekané petržele. Předvařenou červenou řepu nakrájíme na tenké plátky a začneme vrstvit do zapékací misky.
Vždy dáme plátky červené řepy, osolíme, opepříme a posypeme parmazánem. Takto uděláme 2-3 vrstvy . Pak přidáme cottage sýr a mleté maso, na které položíme plátky hermelínu a posypeme sekanými vlašskými ořechy. Opět položíme dvě vrstvy červené řepy a nakonec přidáme opět cottage sýr a parmazán. Takto připravené pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-40 minut.
Ingredience:
250g mletého kuřecí masa, 1 vejce, 2 až 3 předvařené červené řepy, 150g sýru cottage, 1/2 hermelínu, 50g parmezánu, sůl, pepř, bylinky, 1 hrst petržele, 1 hrst vlašských ořechů.