Mlsejte bez cukru: Čokoládové košíčky s domácí nutellou a ovocem si zamilujete
Tento dezert je super v tom, že jej můžete dát bez problémů do mrazáku a když vás přepadne chuť na něco dobrého nebo přijde nečekaná návštěva, máte za 10 minut super dezert. Bude chutnat skvěle, protože ledové čokoládě s jahodami a oříškovým krémem málokdo odolá.
Nejprve si rozehřejeme čokoládu spolu s kokosovým olejem ve vodní lázni.
Připravíme si papírové košíčky a do každého z nich nalijeme lžíci až dvě rozpuštěné čokolády, podle velikosti vašich košíčků tak, aby bylo zakryté celé dno a dáme ztuhnout do lednice.
Následně si připravíme domácí nutellu z lískových oříšků. Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme. Nutellu pak nalijeme do připravených košíčků a opět dáme do lednice.
Na nutellovou vrstvu patří ještě vrstva ovocná, kterou si připravíme rozvařením jahod nebo malin. Ovoce dáme do kastrůlku a podlijeme trochou vody, nebo pokud chceme vodkou, slivovicí nebo rumem. Přisladíme sladidlem, případně přidáme vanilkové aroma.
Necháme vydusit všechnu tekutinu tak, aby vznikl redukce konzistencí podobná džemu. Naplníme košíčky a nakonec vše opět zalijeme čokoládou.
Navrch jako zdobení použijeme nasekané pistáciové ořechy a lístek máty.
Necháme ztuhnout v lednici alespoň 4 hodiny, nebo můžeme ihned zamrazit.
Ingredience: 200g čokolády s vysokým obsahem kakaa, 3 čajové lžičky kokosového oleje.
Oříškový krém: 1 hrnek lískových ořechů, 2 polévkové lžíce kakaa, špetka soli, 1/2 lžičky mleté skořice, 2 lžičky sladidla, 3 lžičky kokosového oleje.
Ovocná redukce: 1 hrnek jahod, 1dcl vody, případně vodky či slivovice a sladidlo dle chuti
Máta a drcené pistácie na ozdobu