Nadýchaný cupcake z lískooříškové mouky a borůvkovým mascarpone
Cupcaky z lískooříškové mouky jsou lehoučké a pěkně vláčné.
Připravíte je za půl hodinky i pro zrovna ohlášenou návštěvu.
V míse ušleháme 100g másla, 50 g sladidla a špetku soli.
Přidáme 2 celá vejce, 100g najemno umletých lískových oříšků a 1 ČL prášku do pečiva s vinným kamenem.
Směs nalijeme do formy na muffiny, kterou vymažeme a vysypeme buď strouhaným kokosem, také se dají použít papírové košíčky.
Než je dáme do trouby, tak do každé z nich vtlačíme 3 ks borůvek a kousek 85% čokolády.
Pečeme na 180°C cca 15-25 minut podle vaší trouby.
Než upečeme korpusy připravíme si krém.Vyšleháme 250g mascarpone s 80g másla pokojové teploty. Přidáme borůvky, které předem rozmixujeme tyčovým mixérem se 2 PL sladidla.
Můžeme rozmixované borůvky přecedit přes sítko, krém bude pak hladší.
Dáme chladit do lednice než vystydnou korpusy.
Potom si krém připravíme do zdobícího sáčku a nastříkáme na muffiny,
Nakonec ozdobíme dle vlastní fantazie.
Ingredience:
Na těsto:
100g máslo
50g sladidlo
2ks vejce
1OOg mleté lískové oříšky
1 ČL práčku do pečiva s vinným kamenem
špetka soli
borůvky
85% čokoláda
Na krém:
250g mascarpone
80g máslo
125g borůvky
2PL sladidlo
máslo na vymyzání plechu, strouhaný kokos na vysypání