Nepečený čokoládový cheesecake bez cukru, který můžete mlsat i při dietě
Low-carb čokoládový cheesecake pro mlsné jazýčky k odpolední kávičce!
Cheesecake je u nás oblíbeným dezertem již několik let. Děláme ho většinou o víkendu, kdy se sejde rodina a vždycky blesku rychle zmizí. Ani s touto low-carb variantou tomu nebylo jinak.
Recept: Na korpus jsme zvolili směs oříšků, kokosu a datlí. Potřebujete: 5ks sušených datlí bez pecky, hrst lískových oříšků, hrst mandlí, hrst kokosových chipsů, 70 g rozpuštěného másla, 2 polévkové lžíce rozpuštěné čokolády 80%.
Krém: 250g mascarpone, 300g čerstvého sýra, 3 polévkové lžíce sladidla a tuto směs rozdělíme na dva díly.
Bílý krém: Přidáme 4 polévkové lžíce zakysané smetany, můžeme použít trochu želatiny pro lepší ztuhnutí.
Čokoládový krém: Přidáme 250g tučného tvarohu a 4 polévkové lžíce rozpuštěné čokolády 80%.
Do dortové formy o průměru 20 cm napěchujeme směs na korpus a necháme ztuhnout v lednici. Mezitím si připravíme dva druhy krému. Navrstvíme napřed bílý krém a poté tmavý. Povrch ozdobíme čokoládou rozpuštěnou s máslem a posypeme posekanými pistáciemi.
Necháme ztuhnout v lednici minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.