Rychlá škvarková pomazánka s avokádem
Škvarky jako takové u nás nikdy nebyly moc oblíbené, ale při LC stravování se to hodně změnilo a ted je používáme do spousty receptů.
Škvarková pomazánka se ted dělá častěji než dříve oblíbená rybičková.
Je jednoduchá a opravdu chutná všem.
Nejprve si připravíme 200g vepřových škvarků, 1/2-1ks avocáda, 2PL majonézy, 1PL Dijonské hořčice.Vše promixujeme a postupně přidáme další ingredience ( červenou cibuli, jarní cibulku, kyselou okurku, vařená vejce, pažitku ) které nakrájíme a menší kousky. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Můžete samozřejmě promixovat všechny ingredience a budete mít pomazánku hadkou, spíše jako pastu, ale u nás vede takto napůl.
Tak vyzkoušejte třeba tu to variantu a uvidíte, jak vám bude chutnat.
Ingredience:
200g vepřové škvarky
1/2-1ks avocado
2PL majonéza
1PL Dijonská hořčice
1ks červená cibule
jarní cibulka
2-3 ks kyselá okurka
2ks vejce vařené natvrdo
pažitka
sůl, pepř