Úžasné Low Carb zelňáky se slaninou a škvarky
Zelňáky u nás byly vždy v kurzu, pekl je děda a jen se po nich zaprášilo. Při přechodu na Low carb stravování jsme vyzkoušeli několik variant, ale nakonec vyhrála tato se slaninou, cibulkou a škvarky. A zapráší se po nich vždycky tak jako po těch dědových. :-)
Nejprve si na rozpálené pánvi rozehřejeme škvarky, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a na větší čtvrtkolečka nakrájenou cibuli. Necháme škvařit dokud nezačne cibulka pěkně zlátnout.
Kysané zelí vykapeme přes sítko a pak ho pokrájíme na menší kousky.
Přidáme najemno nastrouhaný tvrdý sýr, parmazán, vejce, okořeníme majoránkou, solí, pepřem a česnekem. Přimícháme mandlovou mouku, psyllium a 0,5 ČL xantanové gumy.
Po vychladnutí škvarkové směsi vše smícháme dohromady a tvoříme na plech vyložený pečícím papírem malé placičky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 205°C do zezlátnutí (cca 15-20 minut).