Výborná Red Velvet srdíčka. Vyzkoušejte si lahodný a zdravý dezert
Připravili jsme si pro Vás inspiraci na romantický dezert!
Red Velvet patří v současné době k velmi oblíbeným dezertům, tak jsme pro Vás vyzkoušeli jeho Low Carb verzi. Myslím, že toto malé sladké překvapení je výzvou nejen pro dámy.
Co vy na to?
Nejprve si v míse utřeme 125g změklého másla se 11Og sladidla. Postupně vmícháme 2 celá vejce, vanilku, špetku soli.
Ve 300ml acidofilního mléka rozmícháme 2 ČL červeného potravinářského barviva. V druhé míse smícháme 100g kokosové mouky, 150g mandlové mouky, 1PL kakaa. Postupně do utřeného másla vmícháme část sypké hmoty a část acidka, aby se směs krásně propojila.
Nakonec smícháme 1PL octa se 2PL jedlé sody. Napěněnou sodu přimícháme do směsi a vylijeme na pekáč vyložený pečícím papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C cca 40-45 minut. Po této době zkusíme špejlí zda je korpus upečen. Pokud se těsto ještě lepí na špejli, zmírníme troubu na 150°C a necháme dopéct cca 15minut. V případě potřeby můžeme zakrýt alobalem abychom korpus nespálili.
Po upečení necháme pořádně vychladnout a mezitím si připravíme krém.
Smícháme 250g mascarpone, 200g čerstvý sýr, 150g tvarohu a sladidlo podle chuti.
Necháme ho vychladit v lednici.
Z korpusu vykrajujeme formičkou srdíčka, která prořízneme a naplníne kréme a ovocem uprostřed i navrchu. My použili jahody, ale skvěle bude určitě chutnat i s malinami nebo borůvkami.
Ingredience:
Korpus:
100g kokosová mouka
150g mandlová mouka
1PL kakao
125g změklé máslo
110g sladidlo
2ks vejce
vanilka
300ml acidofilní mléko
2ČL červené potravinářské barvivo
2ČL jedlá soda
1 PL ocet
špetka soli
Krém:
250g mascarpone
200g čerstvý sýr(Lučina,Palouček)
150g tučný tvaroh
sladidlo dle chuti
Ovoce na ozdobení