Vyzkoušejte zdravý, ale výborný čokoládový fondán
Čokoládový FONDÁN!! Low Carb Dezert
Tato čokoládová BOMBA je neuvěřitelně návyková a to ze zkušenosti nejen pro milovníky čokolády.
Je to opravdu i kalorická bomba pro LC stravování ale pokud se ovládnete a rozdělíte do menších formiček na více porcí, myslím, že stojí za to jednou za čas i u LC zhřešit tímto skvělým LC dezertem.
Fígl je v pečení, aby zůstala uvnitř čokoláda krásně tekutá.
Nejprve si rozpustíme 110g másla se 100g čokolády 85%.
Mezitím si připravíme formičky, které pořádně a to opravdu pořádně vymažeme máslem a vysypeme kakaem, aby šel dezert krásně vyklopit.
Můžeme také vymazat a vysypat jen dno formičky a po okrajích použít pečící papír.
V míse šleháme 2 celá vejce a 2 žloutky do husté pěny. Postupně přisypeme 60g sladidla dle diety, pak přiléváme rozpuštěné máslo s čokoládou..Nakonec vmícháme 1PL kokosové mouky a 1-2PL posekaných oblíbených ořechů nebo loupaných mandlí.
Rozdělíme do formiček a pečeme ve vyhřáté troubě na 210°C 8-12 min.
Důležité je mít troubu vyhřátou opravdu na 210°C, aby se rychle začal dezert péct.
Než jej vyndáte z trouby zkuste na něj prstem poklepat, měl by být tuhý po okrajích a uprostřed se třást jako puding.
Výborně se k němu hodí třeba maliny nebo ostružiny pro svoji kyselejší chuť, které můžete rozmixovat a vytvořit z nich skvělou omáčku.
Zkuste se ovládnout a podělit celou rodinu, ikdyž u tohoto čokoládového zázraku je to mnohdy těžké.
Ingredience:
100g máslo
100g čokoláda 85%
2ks vejce
2ks žloudek
60g sladidlo
1PL kokosová mouka
2PL posekané ořechy nebo mandle
Kakao a máslo na vymazání formiček