Španělský ptáček
8. května 2016395 466
Španělský ptáček z japonského hovězího wagyu, s iberskou slaninou a
křepelčími vajíčky, přelitý omáčkou se smrži, stříknutou ročníkovým
portským. Suroviny na 4 porce: Na ptáčka: 4x 200 g plátek hovězí roštěné z plemene wagyu z oblasti Kóbe (Quality Grade A5); 2 banánové šalotky; 8 křepelčích vajec; 300 g italské pistáciové mortadely; 200 g iberského špeku; 8 francouzských okurek cornichon; 4 lžíce anglické hořčice; 2 lžíce olivového oleje Na omáčku: 300 g šalotky; 250 g čerstvých smržů; 500 ml hovězího vývaru; 100 ml demi-glace; 100 ml portského vína Dalva 10 aňos; 100 g normandského másla Potřebujete: termo-mixér; domácí kouřítko na uzení; vakuovací sáček; cedník; stříbrná nit na vázání ptáčků