Tradiční svíčková
Česky, ale dokonale. Nová kuchařská show, ve které Robert Mikluš
předvádí klasické české recepty, ale v moderním pojetí a z prvotřídních
surovin. Záštitu nad pořadem převzal Pražský kulinářský institut (Roman
Vaněk a Zdeněk Marcín). V úvodní epizodě Robert připraví tradiční českou svíčkovou technikou sous-vide, s havajskou černou solí, šťovíkem a italskou bagetkou. Ingredience: 1 kg hovězí svíčkové – US Prime Beef, 150 g baby karotky, 100 g bio celeru (nejlépe z Francie), 200 g francouzské šalotky, 1 ks jablka, 50 g normandského másla, 120 g krupicového cukru, 1 lžíce hořčice Bautzńer, 3 lžíce italského vinného octa, 1,3 l domácího hovězího vývaru, 150 ml 30% smetany, 2 ks bobkového listu, 3 kuličky nového koření, sůl, černá sopečná sůl z Havaje, pepř. Dále budete potřebovat: Sous-vide, vakuovací přístroj včetně sáčků, termomixér.