Utopenec
Utopenec z mléčného telátka, mléčného selátka a s lanýžovou vložkou, naložený v láku z malinového octa a zavařený ve vázičce. Suroviny na 5 porcí: 350 g vepřového masa z hřbetů mléčného selátka (budeme
potřebovat 2 mléčná selátka), 350 g telecí pleci z mléčného telátka, 200 g ledu z vody Evian, 2 čerstvé lanýže z rumunského Banátu, 1 lžička košenily na obarvení (E120), 2 lžičky červené papriky, sůl, pepř, 1 m hovězích střívek (vypraných v kyselé vodě) Nálev na utopence: 750 ml malinového octa, 750 ml vody Evian, 5 červených chilli papriček, 2 papričky jalapeño, 10 perlových cibulek, 20 okurek cornichon, 10 kuliček nového koření, 10 ks bobkového listu, pepř celý, sůl. Potřebujete mlýnek na maso, kutr, narážečku, velký hrnec na uzení, dřevěné štěpky z ořešáku (min. 80 let starého), vakuovací přístroj včetně vakuovacích sáčků a 5 cestovních váziček.