Králičí galantina s kroupottem
12. dubna 201247 206
Tenhle pokrm stál v restauraci Mlýnec 545,- Kč. My ho uvaříme za cca 60,- Kč na osobu obdobně a doma. Rozhodla jsem se pro asi vzhlednější, určitě méně náročnou a pro mě osobně i chutnější variantu kroupového risotta - tedy s celým hráškem. Pokud byste chtěli postupovat jako v Mlýnci, povařili byste čerstvý hrášek doměkka, přecedili, rozmixovali, přepasírovali, přidali smetanu nebo créme fraiche, lehce provařili a to zamíchali do uvařených krup. V mém případě byla šalvějová omáčka už součástí risotta. Není problém ji uvařit víc a její redukci pak dodat i na talíř. Místo čerstvé šalvěje lze samozřejmě použít drcená sušená varianta. Řeřicha vám na mokré vatě vyroste ze semínek za 4-5 dní. A ještě k pojmu "galantina" - jedná se většinou o vykostěnou drůbež, popřípadě jiné maso bez kostí,spolu s jemnou kašovitou nádivkou. Většinou se připravuje z jiného druhu masa, mele se velmi najemno.Maso se svine a vaří, nikoliv peče. Nejčastěji se podává studená na plátky. www.MENUdomu.cz