Pečená krůta. Jaká jsou základní pravidla pro šťavnatý výsledek?
24. dubna 2017116 138
Chcete připravit sváteční oběd nebo večeři pro rodinu? Mezi vyhledávanou pochoutku nesporně patří pečená krůta. Jak ji ale správně upéct tak, aby byla šťavnatá? Rozhodující je čas, který krůta stráví v troubě a také její rozporcování. Krůta se pro dosažení maximální šťavnatosti peče 4-5 hodin.
Ingredience na 4 porce křupavě šťavnaté krůty:
½ krůty (cca 2,5kg)
300 ml drůbežího vývaru
Směs koření na pečenou drůbež
3 plátky anglické slaniny
2 lžíce másla
Lžíce soli
Ingredience na přílohu:
600 g brambor
1 mrkev
2 řapíky celeru
Hrst hrášku
Pepř
Sůl
Případně další drůbeží vývar na podlití
Kompletní postup najdete ve videu.