Božský letní salát místo oběda. A teď už budete vědět, jak se jeho název správně vyslovuje
Ingredience na 2 porce
· 3–5 křupavých listů hlávkového salátu (nebo dubáček či batavia)
· 100 g fazolkových lusků
· lžíce cukru a lžička soli na vaření fazolek
· 3–4 menší lojové brambory (salátové typ A nebo La Ratte)
· 3 filetky ančoviček
· 8 černých oliv (např. Kalamata)
· 6 cherry rajčátek
· 1 vejce
· co nejkvalitnější konzervovaný tuňák (možno vynechat)
· bazalkové listy
Vinaigrette
· 1 lžíce červeného vinného nebo sherry octa
· 2 lžíce olivového oleje extra virgin
· 1 lžíce olivového oleje z nakládaných ančoviček
· čerstvě mletý pepř
· pořádná špetka soli
· pár snítek estragonu
Postup
Fazolky zbavte stopek a uvařte na skus (4–8 minut, záleží na velikosti fazolek). Brambory nakrájejte na osminy a přidejte k fazolkám. Přidejte také nakrájenou cibulku, ančovičky, vejce, bazalku, rajčata, salátové listy, olivy a zalijte zálivkou. Tu připravíte smícháním všech ingrediencí a pořádným protřepáním. Dobrou chuť!