Bramborový salát jinak. Lehčí a křupavější verze se hodí i na Velikonoce
Jarní bramborový salát je na rozdíl od toho vánočního křupavější a není tak těžký, přičemž se nemusíme zbavovat nositelky chuti – majonézy. Skvěle se hodí i ke slavnostním velikonočním pokrmům.
Ingredience
· 600 g nových baby brambor se slupkou
· 100 g sýra Cottage
· 1 vrchovatá lžička majonézy
· 1 vrchovatá lžička francouzské hrubozrnné hořčice
· 1 lžička smetanového křenu (možno vynechat)
· sůl
· pepř
· lžíce olivového oleje
· 6 větších ředkviček
· 1 jarní cibulka
· malá hrst mraženého hrášku
· pažitka nebo řeřicha
· šťáva z ½ citronu
· polníček nebo rukola
· vařená křepelčí vajíčka
Postup
Brambory uvařte i se slupkou, ideálně v páře, nechte vychladnout. Loupat je tentokrát nebudeme. Sýr cottage smíchejte s majonézou, hořčicí a křenem, osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem. Přidejte nakrájené ředkvičky, pažitku, hrášek, jarní cibulku a na kolečka nakrájené brambory. Osolte a okyselte citronem, zamíchejte, ochutnejte a ještě dochuťte. Salát nechte chvíli odpočinout a před servírováním přidejte polníček nebo rukolu. Čerstvé lístky musíte přidávat až na poslední chvíli, aby doopravdy křupaly a nepůsobily unaveně. A pokud chcete svůj jarní bramborový salát došperkovat k úplné dokonalosti, ozdobte ho vařenými křepelčími vajíčky. Jak na to jsme si v Menutovce už předvedli.