Delikatesní pomazánky z pečeného bůčku
15. listopadu 202222 390
Zbyl vám v lednici bůček? Svádí k tomu, aby se z něj stala výborná pomazánka... a my si ukážeme rovnou dvě! A jak připravit bůček na božský způsob, se dozvíte tady. Ingredience na světlou bůčkovou pomazánku: 200 g upečeného bůčku, 2 lžíce výpeku se sádlem (nebo pouze sádla), ¼ lžičky mletého nebo drceného kmínu, 5 okurčiček cornichons, velká jarní cibulka, 1 stroužek česneku, 1–2 lžíce plnotučné hořčice (nebo 1 lžička dijonské), 4 lžíce fermentovaného tvarohu nebo lučiny či tavený sýr dle chuti, lžíce bílého vinného octa (možno vynechat), sůl, čerstvě mletý pepř. Červená bůčková pomazánka: 200 g upečeného bůčku, 2 lžíce výpeku se sádlem (nebo pouze sádla), ¼ lžičky mletého nebo drceného kmínu, 1 lžička mleté papriky (podle chuti lahůdková, uzená nebo pálivá), 4 vrchovaté lžičky ajvaru, lžíce bílého vinného octa (možno vynechat), sůl, čerstvě mletý pepř.