Jak chutná nejkřupavější nádivka. Tipy pro dokonalý výsledek
Dokonalá nádivka nemusí být jen záležitost, o které marně sníte. Tipy od Koko vám pomohou, aby byla právě ta vaše nejlepší.
Ingredience na kulatou zapékací mísu o průměru 28 cm:
10 včerejších rohlíků
70 g baby špenátu
30 g svazek petrželky
6 velkých vajec
alespoň 20 dkg masa (ideálně kombinace slaniny a trochy pečeného kuřete)
5 stroužků česneku
drcený kmín
majoránka
450 ml kuřecího vývaru
sádlo
4–5 hrstí strouhanky
podle potřeby sůl a pepř
Postup
Nejprve v troubě nebo na pánvi nasucho opečte na kostičky nakrájené rohlíky, aby tu a tam byly dozlatova a chrastily. Na pánvi budete muset často míchat. V troubě to potrvá pod grilem jen pár minut. Přesypejte je do mísy a nechte vychladnout. Mezitím na malé kousky pokrájejte pečené maso a na kostičky slaninu. Potřeba je překrájet i všechnu zeleň. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte do mísy a bílky připravte ke šlehání stranou. Vše v míse spolu s kořením a solí zalijte studeným masovým vývarem a promíchejte. Nemusíte použít všechen, který je v rozpisu ingrediencí. Jen tolik, aby se rohlíky nasákly a to potřebuje čas. Pokud po deseti minutách budou některé kousky pečiva ještě suché, přilívejte. Když je vše zvlhčené, je potřeba nádivku zahustit strouhankou, aby držela pohromadě. V této chvíli po promíchání bude hmota tužší, ale nedělejte si starosti, ještě je potřeba vyšlehat bílky se špetkou soli. A po třetinách je opatrně vmíchat do nádivky. Vymažte Crisp talíř nebo zapékací mísu trochou rozpuštěného sádla a přemístěte sem všechnu nádivkovou hmotu. Dobře uhlaďte a celý povrch nádivky opět potřete dalším sádlem. Pečte dozlatova buď v multifunkční mikrovlnné troubě s funkcí Crisp po dobu 20–25 minut a nebo v klasické troubě na 200 °C přibližně 35–40 minut.