Jak nápaditě využít zbylé palačinky. Tipy na rychlé snídaně nebo večeře
Zbyly vám palačinky? Budou se ještě hodit. Stačí je uložit do fresh fólie nebo alobalu, v lednici vydrží tři dny. A co s nimi? Tak třeba:
Celestýnské nudle
Použijte na ně první palačinku, protože bývá nejméně povedená. Přeložte ji a několikrát podélně nakrájejte, poté pokrájejte jna nudle široké 3–4 cm. Nudle můžete třeba zabalit s sebou na výlet a využít je do instantní polévky. Sladké nudle Opět pokrájejte na širší podélné nudle. Ohřejte je na pánvi na másle. Prohřejte a servírujte třeba s marmeládou, malinovou omáčkou.
Zapečené palačinky
Potřete ohřátou palačinku krémovým sýrem nebo žervé. Osolte, dochuťte kořením nebo bylinkami dle libosti a posypte nastrouhaným sýrem. Můžete ji takto také zapéct.
Palačinkoví šneci
Palačinky potřete kvalitním kečupem nebo rajčatovou omáčkou. Poklaďte plátky šunky, posypte oreganem a nastrouhaným sýrem. Zaviňte a nakrájejte šneky po 2 centimetrech. Zapékací misku vymažte olivovým olejem. Podélně do ní nandejte šneky, aby byly náplní směrem ke dnu a nahoru. Můžete je ještě zasypat bazalkou. Zapečte je malou chvilku v troubě pod grilem.