Odlehčit se po svátcích? Určitě. Těstoviny do takového plánu ale moc nezapadají. Tady je tip, jak je nahradit – navíc jsou fajn i pro ty, kdo se nechtějí cpát moukou.
Ingredience:
velká cuketa
sůl
pepř
olivový olej
Výtečně se k cudlím hodí boloňská omáčka.
Postup:
Ideální je mít doma spiranizér, ale krouhat můžete i pomocí škrabky na brambory nebo mandolíny. Cuketu omyjte, rozkrojte napůl a odstraňte konce. Na spiranizéru vytvořte spirály, nebo nakrájejte tenké nudle. Podobně lze tvořit i s mrkví, červenou řepou nebo okurkou (do salátu). Rozpalte pánev, na porci stačí lžička olivového oleje nebo pánev lehce olejem posprejujte. Tenké špagety stačí orestovat dvě minuty, nudle tři až čtyři minuty, aby zůstaly křupavé. Přidejte sůl a pepř a servírujte jako klasické těstoviny. Naaranžujte je na talíř a nahoru přidejte omáčku. Zkuste třeba boloňskou. Dobrou chuť!