Jednoduchý oběd ze švédských masových kuliček. Domácí omáčka a nadýchaná bramborová kaše
Oblíbené masové kuličky z oblíbené prodejny nábytku často chutnají mnohem lépe než ty domácí. Je to záhada, ale je to tak:) Nezdráhejte se je tedy koupit, ale omáčku – tu si rozhodně připravte doma. Jako příloha je výborná bramborová kaše nebo hranolky.
Ingredience na 4 porce:
· 30 g másla
· 25 g hladké mouky
· 450 ml kuřecího nebo hovězího vývaru
· 1,5 lžičky dijonské hořčice
· 2 lžíce sójové omáčky
· pár lžic smetany ke šlehání (podle chuti, je možno ji ale i úplně vynechat)
· čerstvě mletý pepř
· sůl
Postup
Máslo rozehřejte v hrnci, přidejte mouku a vymíchejte světlou jíšku, přilijte studený vývar a rozmíchejte, ztlumte plamen a provařte 15 minut. Přidejte sójovou omáčku a dijonskou hořčici. Nezapomeňte také na smetanu ke šlehání. Dochuťte pepřem a solí, popřípadě dořeďte vývarem. Jako přílohu můžete servírovat hranolky nebo třeba bramborovou kaši.
Recept na bramborovou kaši bez hrudek: https://www.stream.cz/menutovka/skvely-tip-jak-udelat-perfektne-nadychanou-bramborovou-kasi-bez-hrudek-64325156