Křupavý hashbrown. Bramborák z pouhých dvou surovin je hotový dřív, než řekneš švec
Hashbrown můžete rychle slupnout jen tak, ale funguje taky jako skvělá příloha ke stejku. Vypadá jako bramborák, dělá se podobně jako bramborák, ale je mnohem jednodušší!
Ingredience na 2 hashbrowny:
1 velký brambor typu B nebo C
½ menší žluté cibule
sůl
pepř
olej na smažení
Postup
Velké brambory typu B nebo C oloupejte, dejte vařit vodu do hrnce, osolte ji a vložte do ní brambory na 5–6 minut podle velikosti, aby se lehce předvařily. Pak je vyjměte a nechte zcela zchladnout, ideálně je můžete navíc vychladit. Oloupejte si cibuli a nastrouhejte ji nahrubo, stejně jako vychladlé brambory. Osolte, opepřete, promíchejte. Nepotřebujete mouku ani vajíčko jako u bramboráků, rovnou jdeme smažit! Do pánve nalijte oleje aspoň do půl centimetru výšky. Z jednoho bramboru se vám podaří vytvořit tak dvě placky. Vytvarujte je, ponechte co nejvíce „chlupů“ po stranách, aby byly hashbrowny krásně křupavé, a pozvolna smažte – zhruba dvě minuty na každé straně. Super jednoduchá příloha ke stejku je na světě!