Nebojte se květáku! Zkuste bleskovou polévku s netradiční barvou a vynikající chutí
Polévka, která vznikla v časové nouzi, nakonec velmi příjemně překvapila a u rodinného stolu sklidila úspěch! Možná i za tu pěknou „nekvětákovou“ barvu.
Ingredience na 4 porce
· košťál z květáku i s pár růžičkami
· 2–3 hrsti mraženého hrášku
· 2 stroužky česneku
· cca 700 ml kuřecího vývaru
· 100 ml smetany
· pár snítek petrželky
· sůl
· pepř
· citronová šťáva podle chuti
Postup
Květák i s košťálem nakrájejte na kousky a dejte do hrnce. Zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu. Přidejte česnek, osolte a vařte asi 8 minut, než košťál změkne. Přidejte petrželku, hrášek a zelené listy květáku. Povařte další 3 minuty a následně vše důkladně promixujte. Dořeďte vývarem dle potřeby, dle chuti přidejte i smetanu a dosolte, opepřete, popřípadě dochuťte citronovou šťávou. Servírujte s křupavými krutonky. Dobrou chuť!