Nová pochoutka pro milovníky smaženého sýra! Smažák s překvapením nepotřebuje ani přílohu
Milovníkům smaženého sýra možná vypadnou oči z důlku. Tohle jste ještě neviděli. A je to další ultimátní prasárnička:)
Ingredience:
zbylé nezapečené Mac´n´cheese (vizte hlavní video)
čedar (příp. gouda či eidam)
nakrájený na kostičky – čím víc, tím líp 😊
vejce
strouhanka (klasická, případně smíchaná s panko strouhankou)
možno přimíchat i další dochucovadla jako orestované žampiony, šunku, jarní cibulku, chilli, nakládané jalapeňos a podobně olej na smažení
Postup
Do rendlíku vlijte neslazené kondenzované mléko. Přidejte cream cheese a lehce tavitelný sýr – mozzarellu, brie nebo sýr s modrou plísní. Pomíchejte, ale nevařte. Přidejte těstoviny al dente (v omáčce a při smažení se ještě budou dodělávat). Goudu a čedar nakrájejte na půlcentimetrové kostičky. Opepřete, ale nesolte. Sundejte z plotýnky a nechte vychladnout. Přidejte další dobroty, třeba jarní cibulku, chilli papričky, šunku, sušená rajčata, houby... cokoliv vás napadne. Nakrájejte je nadrobno, lehce orestujte a přidejte do směsi spolu s kostičkami sýru. Opět promíchejte. Připravte si zapékací misku, vložte do ní pečicí papír a rozprostřete těstoviny. Nechte vychladit buď 8 hodin v ledničce, nebo 2 hodiny v mrazáku. Pak z uleželé hmoty odlepte papír a pokrájejte ji na tvary, které se vám líbí: trojúhelníčky, rybí prsty, jednohubky... Rozpalte olej v pánvi (měl by být tak vysoko jako polovina výšky jídla, které budete smažit). Připravte si dvojobal – mouku nebudeme potřebovat. Rozšlehejte a osolte vajíčko, strouhanku můžete smíchat s panko strouhankou. Obalujte těstovinovou hmotu a rovnou ji pozvolna a dozlatova smažte. Ihned servírujte, a pokud chcete tuto ultimátní prasárničku doladit do posledního detailu, dejte si k ní tatarskou omáčku.