Silná zimní polévka, která je hotová za 10 minut. Ideální pro marody v posteli
Stracciatella není jen zmrzlina, ale také zimní posilující polévka původem z Říma! Dodá vám energii a velmi se hodí i v případě, že zrovna ležíte nemocní v posteli.
Ingredience na 3 porce:
1 litr kuřecího vývaru
1 malý stroužek česneku
¼ lžičky kurkumy (možno vynechat)
sůl
pepř
3 vejce
30 g parmazánu nebo pecorina
2 lžíce dětské krupičky
špetka strouhaného muškátového oříšku
hrst pažitky
2 hrsti mraženého hrášku
případně další zeleň: baby špenát, kadeřávek nebo micro greens
olivový olej k servírování
Postup
Hotový vývar vlijte do hrnce a začněte hřát. Trochu ho osolte. Připravte si vložku do polévky: Rozklepněte do misky vajíčka, přistrouhejte parmazán nebo pecorino, jemně osolte, opepřete, nastrouhejte muškátový oříšek a zahustěte dětskou krupičkou. Pořádně promíchejte. Ochutnejte vývar, případně ho ještě dosolte. Přidejte nastrouhaný česnek. Pro barvu můžete přisypat také trochu kurkumy. V této fázi můžete mít polévku připravenou předem a teprve před servírováním přikročit k dašímu stádiu: zelenině. Hodí se sem petrželka, pažitka, baby špenát, mango, kadeřávek... anebo také hrášek, může být samozřejmě mražený. Vaječnou směs vlijte do vývaru a podle toho, jak chcete vajíčko v polévce vidět a ochutnávat, buď míchejte téměř neustále, chcete-li menší kousky, anebo nemíchejte skoro vůbec, chcete-li větší kousky. Mírně povařte. Při servírování můžete zakápnout olivovým olejem a posypat lístky bylinek nebo micro greens.